Германският автомобилен концерн Volkswagen AG стартира нов корпоративен план -

...
 Германският автомобилен концерн Volkswagen AG стартира нов корпоративен план -
Коментари Харесай

Volkswagen отново се цели във върха на автомобилната индустрия с Vision 2030

 Германският авто тръст Volkswagen AG започва нов корпоративен проект - Vision 2030. Както проличава от името му, неговото осъществяване ще продължи 11 години, през които немският производител ще претърпи съществени промени. Крайната цел е реализиране на възвръщаемост на вложенията, като това включва метаморфоза на структурата и даже разлъка с някои от марките в групата, съобщава  Automedia . Първите две точки плануват преструктуриране на индустриалната мрежа и усъвършенстване на основните технологии. Това значи фокусиране върху главните марки на групата - Audi, Porsche и VW, и прекосяване към електрически автомобили, системи за самостоятелна придвижване и други мобилни решения.
В същото време, две от фирмите в групата - Ducati и Italdesign, ще бъдат отделени от нея и ще получат автономия. Бъдещето на първокласните марки Bentley, Bugatti и Lamborghini също е под въпрос, като те ще би трябвало да изпълнят настояването на акционерите за възвръщаемост на вложенията в тях освен това с облага.

Според последния отчет на управлението, Bugatti ще бъде подарена на Фердинанд Пийх (бившият ръководител на VW Group), който се раздели с всичките си акции в концерна. В същото време се търси покупател за Bentley, в случай че компанията не стартира да носи доходи в близко бъдеще.

" Защо да инвестираш в остаряло дружество, когато можеш да вложиш пари в нещо ново? Bentley има велико минало и предлага отлични коли, само че това не носи доходи ", разяснява пред Automobile един от шефовете на VW Group, който е поискал анонимност.

Що се отнася до Lamborghini, продажбите на тази марка порастват, само че казусът е, че при нея разноските за разработка на нови модели са големи. Именно за тяхното понижаване наследникът на Aventador ще получи 5,0-литров V8 мотор от Porsche - нещо, което почитателите на италианската марка към този момент дефинираха като " осквернение ".

Като цяло, Audi, Porsche и Volkswagen имат най-стабилните дълготрайни вероятности във Vision 2030, което значи, че точно на тях ще се залага най-сериозно при прекосяването към електрически автомобили. Целта на групата е да предложи 70 модела на ток до 2028 година А през 2030 година най-малко 40% от общите продажби на концерна би трябвало да бъдат на електрически транспортни средства.
По публикацията работи: Automedia.bg
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР